Over mij

Neem een enorme passie voor reizen gecombineerd met liefde voor fotografie en schrijven. Gooi dat alles bij elkaar, laat het in je hoofd een paar keer de revue passeren en het resultaat is brambooth.com. Ik ben Bram Mertens, 34 jaar oud vader van dochter Saar en getrouwd met Dewi. Sinds kort besloot ik instagram travelblogger te worden. Samen met mijn vrouw hebben we al wel wat plekken op aarde gezien, en vele verhalen daarbij te vertellen.

Met reizen bedoel ik geen strandvakantie in een all inclusive resort maar reizen in de zin van een vliegticket boeken en we kijken wel waar we uit komen. In onze reizen hebben we ons nooit vast laten leggen door een vooropgestelde planning. Onze eerste reis samen hadden we een planning gemaakt, en op dag twee besloten dat dat niks voor ons was en de planning ritueel verbrand. Door de lokale bevolking worden we ook altijd raar aangekeken omdat we niet weten waar we de volgende dag slapen, wij vinden het heerlijk om niet alles van te voren uitgekiend te hebben. Ons doel van reizen is met nieuwe culturen en gebruiken ons leven verrijken en beoordelen wat we hiervan in ons eigen leven kunnen gebruiken. Ook proberen we onze grenzen telkens weer te verleggen. Dit kan door het beklimmen van een hoge berg, zoals de Preikestolen in Noorwegen of het eten van vreemd eten, zoals een veldmuis in Thailand (waar we pas later achter kwamen dat het een muis was)

Het meest verliefd zijn we denk ik wel op Azië. Dat voelt op de een of andere manier toch elke keer weer als thuiskomen. Overal op straat kun je heerlijk eten krijgen, het ene wellicht hygiënischer dan het andere maar dat nemen we voor lief. Aziaten zelf zijn ook echt geweldige mensen, altijd bereid je te helpen en willen het je altijd naar de zin maken.

Persoonlijk vind ik het geweldig om ergens een perfecte foto van te maken, voor ik een goede foto heb naar mijn zin ben ik soms wel 30 foto’s verder. Gelukkig hebben we tegenwoordig geen rolletjes meer. Voor mij is een foto pas perfect als deze meerdere elementen bevat, dus bijv. een mooie omgeving met een zonsondergang en een silhouet

Hoe het begon

Eigenlijk begon deze droom heel onschuldig. Op mijn werk worden in de zomer summer schools georganiseerd, zo krijgen wij de kans eens een cursus te volgen die nu eens niets met het werk te maken heeft. Zo viel ik in de instagram cursus gegeven door Instagram influencer en travelblogger Wesley Glasmacher, wellicht beter bekend als Wesinthewild

Deze korte cursus opende mijn ogen voor wat instagram gecombineerd met mijn blogs voor mij als fotograaf kon betekenen. Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt en kan zo mijn wereld tonen aan de rest van de wereld.

Ik ben deze pagina begonnen als ondersteunend platform van mijn instagram account waarbij jullie meer van mij komen te weten en waar ik reisblogs kwijt kan. Ik hoop in de toekomst nog veel te mogen zien van de wereld, veel mooie plekjes te ontdekken en echt te kunnen genieten als fotograaf.

Bram Mertens