Reizen,  Verhaal achter de foto,  Vietnam

Verhaal achter de foto – Week 4

De foto van deze week is gemaakt op een tempelcomplex in Vietnam

Voor deze foto

[dropcap]W[/dropcap]ie begint met reizen adviseer ik altijd om eerst naar Thailand te gaan, hier is alles super eenvoudig te regelen en iedereen spreekt Engels. Vietnam is een heel ander verhaal, het openbaar vervoer is daar heel anders geregeld en veel moeilijker te begrijpen voor een toerist. Rondreizen zoals we gewend waren was dus wat lastiger vooral omdat veel Vietnamezen nauwelijks Engels spreken. In Hué waren meerdere plekken die we wilde zien, dus hebben we uiteindelijk gekozen voor een (voor ons) foute bus waarmee we door een gids werden meegenomen naar allerlei plekken. Normaal zouden we dit allemaal liever zelf doen, maar als niemand begrijpt waar je naar toe wil is dit de enige oplossing.

Waar in Thailand alles met bladgoud bekleed is, is in Vietnam heel veel detail te zien in al het schilderwerk, zowel binnen als buiten. Het voelt dus allemaal wat minder grotesk aan maar is nog steeds prachtig. Het complex wordt na de hoge trap “bewaakt” door een leger van stenen krijgers.

Het fotomoment

Nadat we een half uur tot drie kwartier hebben rondgelopen moeten we langzaamaan weer richting de bus. Ik loop nog een keer langs de stenen krijgers en maak nog een paar foto’s van deze gave beelden. Plotseling zie ik ineens dat een van de krijgers met zijn handen in elkaar gevouwen staat. Ik kijk er door en zie meteen een potentieel gave foto. Ik besluit dus plat op de grond te gaan liggen en mijn camera omhoog te richten. Om de foto precies goed scherp gesteld te krijgen was nog even een uitdaging. Deze foto is dus dwars door de samengevouwen handen heen geschoten. Het creëert een heel cool effect als je het mij vraagt. Je ziet de krijger goed, maar hebt zonder het verhaal niet door dat ik door zijn handen heen fotografeer.

Na de foto

Eerst lachen mijn omstanders en mede reisgenoten nog wat. Ze vinden mij maar raar dat ik op de natte grond ga liggen voor een foto. Die gekke Hollanders hoor je ze denken. Toch vraagt een van de mede reizigers wat ik deed, ik leg uit dat ik een gaaf standpunt had gezien. Ik laat de foto die ik net geschoten heb aan haar zien. Je ziet de verrassing in haar ogen, dit had ze niet verwacht. Direct duikt ook zij op de grond en maakt dezelfde foto. Nog voor dat ik weer op de trap sta zie ik een halve bus Chinezen in de rij staan achter elkaar en één voor één vervolgens dezelfde foto maken.

 

Als je een foto op mijn instagram ziet en daar het verhaal achter wil weten, laat het me weten wie weet gebruik ik dit voor het volgende verhaal achter de foto. Tot volgende week!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.