Natuurfotografie,  Reizen,  travel,  Verhaal achter de foto,  Zuid-Afrika

Verhaal achter de foto – week 5

Voor deze foto

Onze reis door Zuid Afrika begon in Kaapstad en eindigde hier. De laatste paar dagen zouden we nog allerlei hotspots bezoeken waaronder Robben Eiland, omdat we hier bij aankomst niet aan toe gekomen waren. We hadden keurig online onze kaartjes gereserveerd. Op de ochtend van vertrek kwamen we aan bij de “gate” zoals ze dit zelf noemen. Helaas de boot ging niet vandaag ivm het weer. We konden meteen onze kaartjes ombouwen voor de volgende dag. Nieuwe poging, geen probleem, gaan we gewoon morgen. De dag kregen we echter hetzelfde verhaal te horen, dus meteen weer omgezet naar de volgende dag.

De dag erna hadden we van onze fout geleerd. We lieten het hotel bellen naar de haven, maar ja hoor geen vuiltje aan de lucht. Toch licht gespannen weer naar de haven afgereisd. Maar goed nieuws…. we zouden vandaag vertrekken. We mochten doorlopen naar de boarding gate. Daar stonden we een kwartier in de rij, een half uur, drie kwartier…. je voelt em aankomen. Het werd op het laatste moment afgeblazen vanwege het weer. Niets zo verraderlijk als het weer….

Het fotomoment

De laatste poging. Nog een keer de tickets om geboekt naar de volgende dag. Maar ook dit was een kansloze missie. Bij aankomst zagen we mensen al weer naar buiten komen. Eigenlijk hadden we het al aan de tafelberg gezien maar toch probeer je dat sprankje hoop nog aan te spreken.

Wetend dat we niet meer naar Robben Eiland konden ons geld terug gekregen en zo liepen we teleurgesteld door de haven terug naar onze Uber ophaalplek. En ineens zag ik deze jongen aan komen zwemmen.Hij klom op het trapje en ging daar heerlijk van het  zonnetje liggen genieten.

Na de foto

De zeehond bleef maar lekker in het zonnetje liggen en genoot er echt van. Af en toe ging hij het water in om af te koelen, maar kwam daarna net zo vrolijk weer terug. Dit was onze ervaring met robben eiland…. een zeehond die waarschijnlijk daar vandaan kwam…. verder hebben we het nooit gezien behalve op een foto of vanaf de Tafelberg. Maar ooit, op een dag, gaan we terug en dan zullen we het zeker redden om daar naar toe te gaan.

Als je een foto op mijn instagram ziet en daar het verhaal achter wil weten, laat het me weten wie weet gebruik ik dit voor het volgende verhaal achter de foto. Tot volgende keer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.