Blog,  Fietsen,  Fotografie,  Goed doel,  Reizen

Team Onbeperkt: Een machtige strijd van een groot man

Een keer geen reisblog, maar wel een ander heel mooi verhaal.

Willen jullie me helpen een mooi sponsorbedrag op te halen voor mijn collega maar bovenal GOEDE VRIEND Ronnie Verhofstad en zijn Stichting Team Onbeperkt? Ik heb weinig mensen meegemaakt in mijn leven die op zo’n manier altijd het positieve zien hoe groot de tegenslag ook is.

Ronnie is een jongen die rond zijn zestiende visueel beperkt is geraakt door een erfelijke ziekte. Zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden net als zijn vader was daarmee in een klap vernietigd. Maar Ronnie vond het werken met computers ook leuk en is met veel training en mooie hulpmiddelen die er inmiddels zijn op de markt een volwaardige ICT-medewerker waar ik vaak dagelijks naast zit.

Maak je dromen waar

Ronnie: “Ik heb alleen nog een droom,  ooit in mijn leven de Mont Ventoux beklimmen. Toen ik nog gewoon goed kon zien heb ik menig fietser in de Tour de France tegen deze berg zien vechten. Deze berg is een symbool geworden voor mijn strijd. Mijn strijd om als gewone medewerker gezien te worden ondanks zijn beperking. Inmiddels heeft Ronnie een stichting opgericht en wil hij werkgevers in de regio bewust maken van het feit dat mensen met een beperking net zo onbeperkt kunnen zijn als mensen zonder beperking.

Het laatste weekend van juni gaat Ronnie zijn grootste strijd ooit aan. Samen met een kopman zal hij met zijn tandem-racefiets de Ventoux gaan bedwingen. Met maar liefst 42 collega’s zullen we de Mont Ventoux beklimmen.
Fietsend, wandelend of hardlopend zullen zij de symbolische strijd aangaan.

Ik wil jullie steun vragen voor Stichting Team Onbeperkt!!

Wil je meer weten over Stichting team Onbeperkt? Kijk dan op www.teamonbeperkt.nl

Wil je dit mooie doel steunen? Klik dan hier en doneer! Elke euro is welkom! Alle kleine beetjes maken één mooi groot bedrag waarmee Ronnie zijn laatste droom om meer mensen met een beperking aan het werk te krijgen.

Update: Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de gesloten grenzen heeft de organisatie helaas moeten besluiten deze tocht te moeten verplaatsen naar eind september. Ik houd jullie op de hoogte wanneer er meer bekend wordt

Mont Ventoux
Mont ventoux

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.