Blog,  Camera,  Engeland,  Fotografie,  London,  Nikon,  NS,  Reizen,  Shoreditch,  Streetart,  travel,  Verenigd Koninkrijk

Bezoek je London? Bezoek dan Shoreditch

Onlangs bracht ik een flitsbezoek aan London. Ik ging met de trein voor een paar uur naar deze wereldstad, waarom een paar uur vraag je je af? Dewi en Saar konden helaas niet mee dat weekend, en London heb je in een week volgens mij nog niet gezien. Iedereen die in London is geweest kent alle highlights, iedereen gaat naar Tower Bridge, Buckingham Palace en Big Ben. Maar London heeft zoveel meer te bieden. Daarom geef ik in dit nieuwe blog graag eens aandacht aan de hipste wijk in het oosten van de stad: Shoreditch.

De wijk Shoreditch ligt naast het zakendistrict van de inmense stad. Dat geeft een mooi contrast, de glimmende wolkenkrabbers zie je vanuit Shoreditch de lucht insteken, De snelle jongens in maatpak maken in Shoreditch plaats voor een rauw & creatief Londen dat wereldberoemd is om haar streetart. Alle enigszins modebewuste jonge mensen lijken hier samen te komen om het leven te vieren. De vibe in dit deel van de stad is zo anders als in de rest van de stad, misschien ben ik er daarom zo verliefd op geworden.

Brick Lane: De ultieme cultuur mix

Neem de tijd om lekker op je gemakje te slenteren over Brick Lane, dit is voor mij de centrale straat van Shoreditch. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes, een hoop vintage zaken en leuke restaurantjes. Deze straat leeft echt! Je komt hier zoveel verschillende mensen tegen, het is heerlijk om op te gaan tussen de mensen. Ook duik je hier gemakkelijk zijstraten in waar je de tofste streetart tegen komt. Maar laat je niet afschrikken door hoe sommige straten er uit zien, het is hier overal even tof. Zo duik ik een straatje in en sta ik ineens op een overdekte markt. Wanneer ik aan de andere kant de uitgang heb gevonden sta ik ineens tussen de foodtrucks . Laat je dus overweldigen door de keuzemogelijkheden voor de lunch verspreid over de buurt: Thais, Cubaans, Vietnamees, Ethiopisch  – kies wat je wilt en het wordt voor je neus klaargemaakt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het in Shoreditch.

Streetart: brengt nog meer kleur in de wijk

Ooit was Shoreditch een verpauperde wijk vol verwaarloosde en leegstaande panden. Jaren geleden kwam daar echter verandering in toen kunstenaars er massaal gingen wonen en werken vanwege de lage huurprijzen. Shoreditch groeide al snel uit tot een van de hipste wijken van Londen en tegenwoordig barst het er van de bijzondere winkeltjes, restaurants, marktjes én streetart. Toonaangevende straatkunstenaars uit alle hoeken van de wereld dragen met hun kleurrijke creaties bij aan het dynamische straatbeeld van de wijk.

 

 

In de straten van Shoreditch komen je zoveel verschillende vormen van streetart tegen. Het schiet alle kanten op, van simpele graffiti tags tot metershoge muurschilderingen, maar ook stickers, papieren collages en posters met politieke boodschappen passeren de revue. Soms legaal, soms illegaal. Sommige muurschilderingen overleven het jaren, anderen worden binnen no time weer overgeschilderd of – gespoten.

Ook de stencil art is niet uit het straatbeeld van Shoreditch weg te denken. Bij de stencil spray techniek wordt er gebruik gemaakt van handgesneden sjablonen. De techniek is erg populair onder straatkunstenaars, omdat de pieces snel aangebracht kunnen worden. Je hoeft op straat alleen het sjabloon voor de muur te houden en de gaten met verf vol te spuiten.

Praktische info

Hoe: Er zijn dagelijks meerdere vluchten naar London. Je kunt ook met de boot, bus of je eigen auto. In London reis je gemakkelijk in de bus & metro met de Oyster Card Weet je echter zeker dat je in zone 1 en 2 blijft qua openbaar vervoer, gebruik dan je bankpas met contactloos betalen. Werkt super simpel, je gebruikt deze als soort van OV-Chipkaart. Voordeel is dat dit in veel gevallen goedkoper is dan een toeristenkaart kopen. Vaak koop je hier ook allemaal entree bewijzen bij van dingen die je helemaal niet wil zien of doen.


Wanneer: London is altijd leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.