Blog,  Flaske,  gadgets,  Nederland,  Reizen,  review

Mijn bijdrage aan een betere planeet? Begin dankzij Flaske simpel met minder plastic!

De planeet, de plek waar we met z’n allen op moeten leven. Vroeger waren we met veel minder mensen maar onze mooie planeet wordt steeds voller. Dat betekent wat. Net als bij de auto voor de deur, moeten we ook onze planeet goed onderhouden voor de langere termijn. Generaties lang hebben we het probleem voor ons uitgeschoven, al dan niet bewust. Maar we moeten het NU doen, als de zee met slechts 2 graden opwarmt sterft 99% van het koraal, vanaf daar krijg je een domino-effect. 

Duurzaamheid in Nederland

Duurzaamheid is voor mij persoonlijk een belangrijk thema. Uiteraard hebben we een auto voor de deur staan. Tuurlijk we hebben ver gevlogen, dus ik doe er zelf net zo hard aan mee qua vervuiling. Het is logisch dat ik graag van mijn benzineauto af wil en een elektrische auto (of waterstof) zou willen. Naast dat ik het geld er niet voor heb zijn de voorzieningen en regelgeving hier in Nederland simpelweg hier nog niet op ingericht. Toen ik in 2013 in Noorwegen was schrok ik over hoe slecht het eigenlijk gesteld is in ons land. We liepen daar een groot parkeerterrein op bij Ikea (tijd overbruggen en je bent toch in Scandinavië haha) en ik denk dat er wel 50 plekken op een rij speciaal gereserveerd waren voor elektrische auto’s. Er stond ook gewoon een Peugeot 105 die was omgebouwd naar een elektrisch model. In Scandinavië wordt dit gestimuleerd, hier zijn stimuleringsmaatregelen populair, dan merkt de overheid dat ze teveel geld mislopen en draaien ze dit weer terug. Zolang de regering niks doet blijven we in het zelfde schuitje.

Maar hoe kan ik dan meedoen?

Begin niet te groot. Dat is mijn advies, ik ben ook klein begonnen. De snelste winst is het verminderen van plastic. Dat hoeft echt niet meteen door je eten alleen in duurzame winkels te kopen waar alles los verkrijgbaar is. Probeer eens je plastic goed te scheiden en het valt je op hoe weinig afval je eigenlijk nog hebt. Denk ook eens aan een simpel dagje weg… iedereen neemt altijd wel flesjes drinken mee. Deze flesjes verdwijnen in de prullenbak en vervolgens groeit de plasticsoep.

Ik heb de oplossing gevonden in de Flaske. Een drinkfles die je drinken 24 uur koel houd (ideaal voor onderweg) of 12 uur warm. De Flaske is in veel verschillende designs te verkrijgen, de keuze is reuze. De onderkant van de fles lijkt op een gewone fles frisdrank, een erg grappige knipoog.

Design

De Flaske is gemaakt van hoogwaardig staal en heeft een dubbele wand, zodat je drinken de goede temperatuur behoud.

Zelf ben ik een ontzettend grote koffiedrinker en heb mijn Flaske dan ook een paar keer gebruikt voor een lange reis en dus vol gegooid met koffie. Nadeel is gelijk dat je fles voorlopig nog even naar koffie blijft ruiken. Het zelfde geldt eigenlijk voor thee,  het beste doe je er dus gewoon heet water in en je kunt super goed deze drinkfles gebruiken!

 

Ten aanzien van koud water doet de Flaske ook zijn werk! Zelfs mineraalwater kan in de Flaske vervoerd worden. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een tikkende waterbom als je de Flaske in je tas stopt.

Conclusie

Ik had het eigenlijk bij moeten houden hoeveel flesjes drinken me dit al gescheeld heeft, maar ik weet zeker dat ik echt zoveel plastic heb bespaard. Dat is gewoon een gevoel wat ik heb. Ik gebruik de Flaske eigenlijk iedere dag om aan mijn dagelijkse hoeveelheid water te komen. Ik heb gekozen voor een 500ml versie zodat ook dit eenvoudig is bij te houden.

De Flaske kan je overal mee naar toe nemen. Een kennis van me was zo enthousiast dat hij er twee heeft gekocht en aan zijn rugzak heeft gehangen op zijn Camino wandelroute van Barendrecht naar Santiago de Compostella. Je kan de Flaske dus echt overal mee naar toe nemen. Als we allemaal een klein beetje bijdragen krijgen we grootse dingen voor elkaar, steeds met kleine stapjes kunnen we ons leven duurzamer inrichten.

Je kunt de Flaske in meerdere designs bestellen en zijn verkrijgbaar in flessen van 250ml, 500ml of 750ml. Naast flessen verkopen ze ook Food Pots en bekers.

Je kunt nu zelfs een mooie korting krijgen als je via de homepagina van Flaske aan het spinning wheel draait, of nog beter een GRATIS FLASKE!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.