Bergen op Zoom,  Blog,  Expositie,  FotoCadeau,  Fotografie,  Inspire Coffee,  Nederland,  Nikon,  Uncategorized,  Urbex

Expositie bij Inspire Coffee Bergen op Zoom

Eindelijk is het zover! Mijn expositie hangt bij Inspire Coffee in Bergen op Zoom. Na lang zoeken naar de juiste foto’s (je wil toch opvallen) en het juiste materiaal heb ik afgelopen week mijn foto’s eindelijk opgehangen. Ze hangen hier tot eind augustus. Het langst heb ik gedaan over het zoeken naar geschikt materiaal, het juiste materiaal laat een foto er nog meer uitspringen of verpest een foto voor mij. Omdat ik kies voor urbex-foto’s wil ik dat het materiaal de ruwheid van de foto’s benadrukt. Dat is de reden dat ik uiteindelijk uitgekomen ben bij wit-aluminium.

Selectie

Uiteindelijk kwam ik via een tip van een andere Instagrammer (thanks @j0rn) die ik volg terecht bij fotocadeau! Uiteindelijk in contact met hun gekomen en uitgelegd wat ik zocht en wat ik daarvoor nodig had. Ik moet zeggen er is menig bedrijf wat nog wat van deze klantenservice kan leren.

Daarna begon de hel…. Het selecteren van foto’s… Ik heb er inmiddels zoveel gemaakt dat elke foto wel iets betekent voor me en achter elke foto zit wel een verhaal…. Volgens mij begon mijn eerste selectie dus ook met ruim veertig foto’s waar ik er maar 16 zou gaan ophangen uiteindelijk. Pas dan begint de echte selectie, waarom deze wel en deze niet. Ik wil echt m’n tofste urbex-foto’s namelijk tonen.

Kwaliteit

Tijdens mijn zoektocht heb ik gekeken naar het geschikte materiaal voor mijn foto’s en uiteindelijk kwam ik uit bij foto aluminium. Na het doorgeven welke foto’s op aluminiumik wil hebben begint het wachten. Maar opeens is daar de meneer van de DHL met twee grote dozen. Ik kan niet wachten om de foto’s uit te pakken! Ik ben blij verbaasd over de kwaliteit van de foto’s deze zijn echt van goede kwaliteit.  De rouwheid van de foto komt nog beter naar voren dan ik had verwacht. De foto’s moeten nog klaar gemaakt worden voor de expositie, dit houdt in de ophangsystemen moeten bevestigd worden. Hier zie ik nog wel een verbetering in. Je moet het ophang systeem namelijk bevestigen op ¼ van de bovenkant. Je moet hier bij afwijkende maten dus best wat meetwerk verrichten omdat je het zeker bij een expositie goed wil doen. Wellicht is het voor dit bedrijf een idee om de markeringen te drukken op de achterkant, lijkt mij iets wat te doen moet zijn. Ook kwamen we er maar net op tijd (letterlijk net voor we gingen plakken) dat er folie op de achterkant bevestigd zit welke je eerst moet verwijderen. Breng een simpele markering aan op het folie en ook dit probleem is opgelost. Verder ben ik onwijs tevreden over het eindresultaat.

Ik kan niet wachten tot jij het eindresultaat ook gezien hebt. Laat je me weten als je er bent geweest? Als je nou echt een hele toffe foto ziet daar en het formaat is niet naar wens, stuur me dan even een mail dan kunnen we kijken of we een ander formaat kunnen regelen via fotocadeau.

Bezoek mijn expositie in juli en augustus bij Inspire Coffee in Bergen op Zoom (Zuivelstraat 9)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.