Blog,  Fotografie,  Nikon,  Reizen,  Stadlander,  travel

Een hele grote stap

Al sinds 2008 ben ik medewerker facilitaire dienstverlening. Ik kwam op 1 april hier in dienst, ik wacht nog steeds op de dag dat ze zeggen “whahaha 1 april, je werkt hier helemaal niet….” In de loop der tijd is vanuit interesse een beetje ICT bij mijn functie erbij gesprokkeld. In de basis ben ik echter facilitair geschoold en is dit nog steeds een mooi vak. Achter de schermen voor mijn collega’s bezig zijn zodat zij hun werk voor onze huurders nog beter kunnen doen is iets wat ik altijd graag gedaan heb.

Maar zoals iedereen wordt je ouder en ga je nieuwe dingen ontdekken en nieuwe interesses ontwikkelen. Je ontwikkelt nieuwe talenten waarvan je zelf nog niet wist dat je ze had. Stadlander investeert graag in de vitaliteit van hun medewerkers. Mooie term, maar wat is nu vitaliteit? Vitaliteit wordt vaak geassocieerd met gezondheid, maar wat mij betreft gaat het verder. Letterlijk is vitaliteit volgens Van Dale: ‘Levenskracht’. Dus waar ligt jouw kracht om meer uit het leven te halen? Met andere woorden: Waar kom jij je bed voor uit?

Shot by: @Liefstoerstout

De aanleiding

In 2016 volgde ik een summerschool Instagram for Business door een van de grotere Nederlandse influencers Wesley Glasmacher, @Wesinthewild. Hij is inmiddels “gepensioneerd” en heeft zich gestort op videocontent en werkt o.a. voor Andre Hazes jr. Maar door zijn summerschool dacht ik, ik heb ook nog heel veel vakantiefoto’s…. en ik raakte geïnteresseerd door de kracht van social media. Als je het goed doet, kun je echt een verschil maken. Mijn doel was, ik wil via mijn reisfoto’s mensen inspireren om op reis te gaan. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om te reizen, ga eens naar het bos om de hoek en kijk eens wat voor iets moois je eigen omgeving al kan brengen.

Dit ging me aardig goed af en met de tips vanuit de summerschool groeide mijn account al snel. Dit zagen meerdere mensen en kreeg door het posten van mijn foto’s steeds meer aanvragen voor fotoshoots. Uiteindelijk schreef ik me bij de KvK in en was mijn eigen bedrijfje een feit. Ook steeds meer bedrijven begonnen mij te vinden en heb dus al wat toffe opdrachten voor andere bedrijven mogen uitvoeren. Dit zette me steeds meer aan het denken. Waar kom ik nu echt MIJN bed voor uit? Waar ligt MIJN passie? Waar wordt IK gelukkig van? Hoe meer shoots ik had, hoe meer ik merkte daar ligt nu echt mijn passie, hier kan ik mijn creativiteit en energie echt in kwijt.

Het resultaat

Daarom heb ik uiteindelijk een voorstel gedaan per 1 januari 1 dag in de week minder te gaan werken, omdat ik per 1 januari minimaal een halve dag per week ingehuurd zal worden door Woningstichting Stadlander. Dit gaat om foto’s maar ook videomateriaal. Een enorme uitdaging waar ik zo ontzettend veel zin in heb! Ik wil iedereen bedanken die in dit proces heeft meegedacht en Stadlander bedanken voor de geweldige kans die ze me bieden.

One Comment

  • Saminthealps

    Top Bram, gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging en fijn dat je je energie en talent verder mag ontwikkelen. Je hebt dit zelf gecreëerd! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.