Blog,  Drenthe,  Fotografie,  Nederland,  Nikon,  Reizen,  Tips,  travel

Camping Buitenland: Ontsnappen aan ons drukke bestaan, het kan nog!

Kamperen, je vindt het leuk of je haat het tot in je kleinste teen. Heel veel zit er vaak ook niet tussen, je vindt het niet een beetje leuk. Vroeger ging ik met mijn ouders ook altijd kamperen. Ik weet het nog zo goed, een paar honderd kilometer achterin een bloedhete auto zitten, stijf van de fruitella’s en sapjes die we dronken. Eenmaal bij de eerste tussenstop kregen wel altijd ons “vakantie-cadeau” vaak was het zo’n knutsel en kleurboek, waar je allerlei raadsels en puzzeltjes moest oplossen. Je begrijpt, het was een zoethoudertje zodat we stil waren. Na enkele honderden kilometers stopte we voor een overnachting om de volgende dag weer vroeg door te gaan totdat we dan uiteindelijk op onze plaats van bestemming aankwamen. Voor drie weken was het leven goed, niks moest en alles kon…. Maar dan, dan kwam die helse terugweg. Elk jaar opnieuw de discussie of we in een dag naar huis reden of dat we toch stopte voor die overnachting…. Meestal won team in 1 keer naar huis. Dat waren nog eens tijden, en avonturen. Ik denk toch dat ik in het ja-kamp zit wat betreft kamperen (tenzij het alleen maar slecht weer is hahaha). Tegenwoordig willen we alleen maar verder verder en nog verder. We ontdekken de hele wereld, omdat we de mogelijkheden daartoe hebben. Vroeger was het gewoon vreselijk duur om ver weg te vliegen, tegenwoordig sta je voor een prikkie aan de andere kant van de wereld. Het liefst gaan we ook enkel naar slaapplekken waar WiFi is zodat we onze avonturen kunnen delen met onze naasten.

Ultieme vrijheid

Soms zijn er echter van die pareltjes te vinden ook in eigen land, van die plekken waar je echt nog kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Ik zeg altijd om op reis te zijn hoef je niet ver te gaan. Je hoeft geen duizenden kilometers te vliegen om toffe plekken te ontdekken. Zo’n plek vonden wij onlangs in Zandpol, onder de rook van Emmen. In ons geval dan wel meer dan 250km rijden, maar goed vergeleken met onze verre reizen is het om de hoek. Deze plek heet The Greenhouse, en vind je op Camping Buitenland. Camping Buitenland is een project gekocht door vijf vrienden die het drukke Amsterdam wilden verlaten. Ze kochten een terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw-Amsterdam tussen een zwemmeertje en een bos en creëerden daar een camping waar iedereen welkom is en waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te bouwen aan hun ideale vakantiehuis. Met vrijheid bedoel ik dan ook echt alle vrijheid. Je vind er allemaal bijzondere huisjes die je normaal niet zult zien. Geen enkel huisje is ook hetzelfde omdat het echt de creatie is van een individu ipv allemaal prefab huisjes uit de fabriek. Nee, je vindt er een oude lijnbus die omgetoverd is tot slaapplek, een gigantische tipi bestaande uit twee tenten, een pipowagen en dus ook The Greenhouse. De Buitenbar is een verzamelplek voor alle gasten, hier staat ook een oude kever omgetoverd tot badkuip.

Heerlijke vibe

The Greenhouse geeft je gelijk een warm gevoel als je binnenkomt. Het geeft het gevoel van een Scandinavische hut (die we in Noorwegen ook gehad hebben) met daaraan een kas gebouwd. De inrichting heeft een heel fijne vibe, de inrichting is tot in de puntjes verzorgd en zodra je binnen stapt weet je dit wordt een heel relaxed weekend. Daar kom je ook achter als je eenmaal uitgeladen bent en je nog eens een rondje door het huisje loopt en merkt, er is geen WiFi en geen tv. Zo’n weekend wordt het dus. We gaven dit weekend cadeau aan mijn ouders met Sinterklaas, voor het wekelijks een dag op onze Saar passen. Iets wat ze met veel liefde doen maar waar je ze toch graag voor wilt bedanken. Het werd een weekend van kampvuren, uitjes, lange gesprekken en ouderwets spelletjes spelen.

De stad

Op zaterdag zijn we lekker Emmen in geweest, een beetje de stad ontdekken, winkeltje hier winkeltje daar. Gewoon een typische zaterdagmiddag, alleen ergens anders. Het bleek uiteindelijk nogal een opgave om Saar het Raadhuisplein af te krijgen, dit plein ligt vol met plassen water en fonteinen die om en om water omhoog spuiten. Dit was 1 grote attractie voor haar natuurlijk. Maar goed de vibe die The Greenhouse ons gaf, namen we mee de stad in dus hup kleren uit en ga maar lekker spelen kind. Voor het eerst in mijn leven ook hunebedden gezien, erg bijzonder hoe ze dat vroeger ooit konden bouwen eigenlijk. De hunebedden die wij zagen vonden we al groot, en dit waren niet eens de grootst.

Wildlands

Op zondag bezochten we Wildlands in Emmen, een combinatie tussen een dierentuin en attractiepark. Wat een prachtig opgezet park, waar je op sommige stukken ook letterlijk tussen de dieren loopt. Geen zorgen, geen Beekse Bergen praktijken, de roofdieren zitten op veilige afstand. Wildlands is echt een bezoekje waard, voor ieder wat wils.

Brabantse nachten in Drenthe

’s Avonds lekker de bbq aan en na het eten kind onder de douche en naar bed en daarna lekker een fikkie stoken. Gewoon naar het hout kijken wat voor je ogen weg brand en even aan niets denken. Even helemaal ontsnappen aan de waan van de dag het kan hier echt nog! ’s Ochtends de dag weer starten, de keuken binnen lopen en het zonnetje via de ramen van de kas weer lekker naar binnen zien schijnen. Langzaam de nieuwe dag beginnen met een bakje koffie (zelfs de cups waren aanwezig in het huisje).

Ja, na een weekend hier verblijven kan ik met volle overtuiging zeggen The Greenhouse is echt een stukje buitenland in eigen land.

Meer informatie

Wil je meer info over Camping Buitenland? kijk eens op https://www.buitenland.com, of wil je meteen The Greenhouse boeken? Kijk op: https://www.buitenland.com/accommodaties/accommodaties/greenhouse#verblijf

Wil je meer weten over de provincie Drenthe, kijk onderstaande video eens.

of kijk op https://www.drenthe.nl/cultuur-erfgoed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.