Blog

Mooirivier, de plek waar je eigenlijk helemaal niet weg wil

We leiden een druk bestaan, drukke baan, druk bedrijf, ons privéleven met onze kids en dan houden we ook van samenkomen met vrienden of familie. Iets wat we dankzij Corona nog maar eens extra zijn gaan waarderen. Maar soms…. Gewoon heel soms, wil je dat drukke bestaan, alle prikkelingen om je heen even los kunnen laten en totaal tot rust komen. Dat kan natuurlijk niet in je eigen huis, daarvoor moet je weg uit je vertrouwde omgeving. We gingen op zoek naar die plek en wat hebben we die plek gevonden, Hotel Mooirivier.

Hét hotel wat helemaal in ons straatje past

Hotel Mooirivier, de naam zegt het in principe al, is een geweldig boutique hotel dat ligt aan een rivier. Om precies te zijn aan de Overijsselse Vecht tussen Ommen en Dalfsen en op een kwartiertje rijden van Hanzestad Zwolle. Als je uit de auto stapt en richting hotel loopt zie je het karakteristieke pand steeds dichterbij komen en als je alleen al naar de buitenkant kijkt weet je dat het hier een topweekend wordt! Eenmaal binnen verbazen we ons nog meer, wat een geweldige ruimte, heerlijke banken waar je in kunt ploffen, achterin de lobby een heerlijke openhaard met een nog grotere bank waar we later op de avond lekker voor het vuurtje ons avondje afsluiten.

Daarnaast beschikt het hotel nog over een heerlijk binnenpleintje waar je ook daar weer voor een openhaardje kan kruipen op een stoeltje. We besluiten hier lekker onze drankjes op te drinken.

Topservice

We worden ontvangen door super lief personeel wat ons helemaal in de watten wil leggen. Ze nemen de tijd voor ons en leggen alles hartstikke goed uit, we leven nu eenmaal op moment van schrijven met coronamaatregelen. Deze week zijn de eerste versoepelingen aangekondigd, maar het diner blijft men op de kamer houden. Iets wat ons eigenlijk boven verwachting goed bevalt achteraf gezien. Het is eigenlijk helemaal niet zo erg voor de beleving dat je op je kamer zit ipv met een heleboel mensen in een restaurant. Je hoort de muziek die je zelf wil horen, hoeft niet hard te praten om elkaar te verstaan en niet onbelangrijk… Melissa kan uitbuiken tussen de gangen door op bed haha. Wie weet komt er een soort hybride tussenweg als alle maatregelen eraf zijn dat je kunt kiezen waar je wilt eten.

Het viergangen diner was voortreffelijk en niets dan complimenten aan de chef en zijn team. Als we ’s avonds de enige gasten nog zijn buiten onze kamer (we wilde uiteraard ook wat droneshots maken) blijft ook de service top en worden we super bediend en vriendelijk aangesproken.

Omgeving

Als je langs de balie loopt kom je links een heerlijke soort lounge tegen met geweldig uitzicht! We zitten hier voor het raam en genieten van het weidse uitzicht, overal waar we kijken zien we het prachtige Overijsselse landschap. Daar zitten met een drankje aan die prachtige rivier de Vecht maakt het geheel super sereen en je zou willen dat de terrassen weer open waren (al hadden we niet altijd al te best weer dit weekend).

 

We besluiten toch nog wat van de verdere omgeving te ontdekken en Zwolle te ontdekken. We zijn hier allebei nog nooit geweest terwijl het vanaf Melissa eigenlijk maar een half uurtje rijden is.

We parkeren vlakbij museum de Fundatie en lopen hier de stad in. Alleen het museum van de buitenkant bekijken smaakt al naar meer, helaas zijn op dit moment musea nog gesloten en blijft het bij de buitenkant bekijken. Verder ontdekken we de oude stadspoort van Zwolle, de Sassenpoort, een van de mooiste boekenwinkels van Nederland namelijk de Waanders in de Broeren, een boekenwinkel in een kerk. Ik kom zelf uit Bergen op Zoom, daar heet onze kerk “De Peperbus”, dus de Zwolse Peperbus kunnen we zeker niet overslaan bij een bezoek aan Zwolle.

Kijk ook verder dan de grote stad

Zwolle is een super leuke stad waar we zeker vaker naar toe gaan, de combinatie van oud en nieuw is echt super tof en het centrum met groot plein en terrasjes is erg gezellig. Maar vergeet ook zeker niet de verdere omgeving van Zwolle te ontdekken. Zo rijden we na ons verblijf in Hotel Mooirivier naar landgoed Rechteren in Dalfsen. Dit landgoed is in privébezit en dus niet toegankelijk, gelukkig is het terrein wel opengesteld voor fietsers en wandelaars. Op weg naar huis bezoeken we ook nog het dorpje Hattem, waar ook een prachtige stadspoort ons het leuke centrum in verwelkomt. Al met al een omgeving die we veel vaker gaan bezoeken.

Nooit meer naar huis

Als het maar kon… voor altijd in de rustige omgeving van hotel Mooirivier verblijven. Ik denk dat deze plek niet snel gaat vervelen, omdat het voor ons als een heel huiselijk hotel aanvoelt, en precies die elementen bevat qua inrichting die we zelf ook tof vinden. De kamers zijn super de luxe en van alle gemakken voorzien, kortom we gaan met hele dikke vette tegenzin naar huis. Terug de chaos in, het dagelijks leven, maar terug naar deze oase van rust gaan we zeker vaker doen. Hopelijk blijft hotel Mooirivier een van de mooiste pareltjes van Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.